Sledě v marinádě
40 min.
Ingredience
- 2kilogramySleď čerstvý
- 1litrVoda pitná
- 500gramůCibule červená
- 200gramůCitrony
- Nálev
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
433 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
21 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
3 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Ryby očistíme od šupin, rozřízneme břicho a vykucháme je, odřízneme hlavy, ploutve i ocas, omyjeme pod studenou tekoucí vodou, naskládáme je do velké nádoby, zalijeme je studenou vodou a necháme ve vodě 24 hodin. Mlíčí do vody nedáváme, ale ponecháme stranou k dalšímu použití. Druhý den sledě vybereme z vody, nařízneme kůži po délce na hřbetě a opatrně ji stáhneme, odstraníme páteř a tak máme vlastně sledě vykostěné, nakrájíme je na menší kousky.
- 2Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka. Citróny omyjeme, spaříme horkou vodou, aby kůra změkla a nakrájíme na slabá kolečka.
- 3Nálev: V kastrůlku svaříme vodu s octem, medem, bobkovým listem, solí, pepřem a necháme vychladnout. Vložíme mlíčí, přidáme cukr, ponorným mixérem rozmixujeme, přidáme do vychladlého nálevu a dobře promícháme.
- 4Do větší uzavíratelné nádoby na dno naskládáme nakrájenou cibuli, připravené kousky nakrájených sleďů, na ně skládáme na plátky pokrájené citróny. Takto postupně skládáme, dokud máme suroviny. Nakonec vše zalijeme uvařeným a již vychladlým nálevem, nádobu přiklopíme, sledě necháme na chladném místě naložené asi 4 dny.
- 5Už kyselé sledě vyndáváme z nádoby, pokládáme je na mělké talíře, přidáme plátek citrónu, cibuli a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.