Sledě v ovesném obalu
18 min.

Ingredience
- 125gramůMouka ovesná
- 2lžičkyHořčičné semínko
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 8kusůPetržel - nať
- 1kusCitrony
- 200mililitrůOlej slunečnicový
- 800gramůSleď čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
829 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
70 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
4 g
Cukr
170 mg
Postup přípravy
- 1Na talíři smícháme ovesnou mouku s mletými hořčičnými semínky, solí a pepřem.
- 2Očištěné, omyté a osušené sledě nafiletujeme a po obou stranách vmáčkneme do ochucené mouky.
- 3Obalené filety grilujeme po každé straně asi 4 minuty pod horkým grilem v troubě dozlatova.
- 4V pánvi ve vyšší vrstvě oleje fritujeme snítky petržele asi 30 vteřin dokřupava. Vyjmeme na papírovou utěrku.
- 5Grilované sledě upravíme na talíře spolu s fritovanou petrželkou a ozdobíme plátky omytého citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.