Sledi na červeném víně
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaCukr krupice
- 250mililitrůVíno červené
- 250mililitrůVývar rybí
- 2kusyBobkový list
- 5kusůPepř černý celý
- 2kusyHřebíček
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1500gramůSleď čerstvý
- 80gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
566 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
38 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
655 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na části másla. Přidáme koření, vložíme očištěné a omyté filety ze sleďů a vše dusíme asi 15 minut. Během dušení filety podléváme vínem. Měkké maso vyjmeme na nahřátou mísu.
- 2Ze zbylého másla a z hladké mouky připravíme světlou jíšku a rozvaříme ji s rybím vývarem. Chvíli povaříme a přecedíme na sledě.
- 3Vhodnou přílohou jsou bramborové krokety.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.