Sledi s estragonem
35 min.
Ingredience
- 1200gramůSleď čerstvý
- 1kusPomeranče
- 120gramůCibulka jarní
- 50gramůStrouhanka
- 20gramůEstragon
- 10gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 40gramůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
520 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
34 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Pomeranč oloupeme, kůru z poloviny pomeranče nastrouháme, dužinu z celého pomeranče nakrájíme na velmi drobné kostičky, lístky estragonu posekáme najemno, jarní cibulky nakrájíme nadrobno. Do misky nasypeme strouhanku, kůru, dužinu, estragon, cibulku, osolíme, opepříme a promícháme.
- 2Touto nádivkou naplníme břišní dutiny očištěných a vykuchaných sleďů, ryby potřeme panenským olejem položíme na alobal a každého sledě zvlášť zabalíme. Ryby vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 20 minut.
- 3Ryby položíme na talíře i s alobalem, každý strávník si rybu rozbalí sám.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.