Slepice dušená s krevetami
135 min.
Ingredience
- 1200gramůSlepice
- 200gramůŠunka od kosti
- 250gramůKrevety tygří - loupané
- 200gramůCibule
- 5gramůTymián čerstvý
- 5gramůPetržel - nať
- 1kusBobkový list
- 20gramůChilli paprička
- 1špetkaPepř cayenský
- 10gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 1500mililitrůVoda pitná
- 40gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
702 kcal
Bílkoviny
92 g
Tuky
35 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou a vykuchanou slepici naporcujeme, osolíme, opepříme, šunku nakrájíme na kostičky, cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, chilli papričku rozřízneme, vyškrábneme semínka a posekáme na jemno. V hrnci rozehřejeme máslo, přiložíme slepici a osmahneme ze všech stran do zlatova. Přisypeme cibuli, šunku, orestujeme, podlijeme vodou, přidáme chilli papričku, cayenský pepř, snítku tymiánu, snítku petrželky, bobkový list, zakryjeme pokličkou a dusíme do měkka. Slepici vyjmeme, obereme maso od kostí, maso vrátíme zpět do hrnce, přidáme omyté krevety a ještě deset minut povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.