Slepice dušená se zeleninou
90 min.
Ingredience
- 600gramůSlepice
- 100gramůCibule
- 80gramůMrkev kořen
- 80gramůCeler bulvový
- 80gramůPetržel kořen
- 100gramůHouby čerstvé
- 200gramůRajčata
- 80gramůPaprika zelená
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 400gramůTěstoviny vařené (průměr)
- 0,5decilitrVoda pitná
- 50mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
532 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
24 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Slepičí maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, papriky bez jádřinců na proužky, očištěnou mrkev, petržel a celer na kostičky, houby na plátky, rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme na čtvrtky. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme maso, osolíme, opepříme a chvíli podusíme ve vlastní šťávě. Podlijeme vodou a na mírném ohni vaříme 40 minut. Přisypeme houby, povaříme 10 minut, přidáme zeleninu a dovaříme. Vhodnou přílohou jsou vařené těstoviny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.