Slepice dušená v zelenině

110 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1205 kcal
Bílkoviny
94 g
Tuky
71 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čtvrtky slepice zbavené konců křídel osolíme, naplocho upravíme. Nadrobno nakrájíme oloupanou cibuli.
  • 2
    Slepičí čtvrtky dozlatova opečeme v kastrole na rozpáleném sádle a potom je přendáme do jiné nádoby. Na výpeku zpěníme cibuli, zaprášíme ji moukou a necháme znovu zasmahnout. Potom přilijeme 300 ml vody, osolíme, opepříme a ušleháme řídkou omáčku. K omáčce přidáme opečené maso, přiklopíme a na mírném ohni dusíme doměkka.
  • 3
    Mezitím oloupeme očištěnou mrkev, celer a petržel a dáme vařit do 1 l osolené vody, uvařenou zeleninu scedíme a nakrájíme na malé kostky. V pánvi rozehřejeme máslo, vložíme konzervovaný hrášek s uvařenou zeleninou a vše spolu osmahneme. Dále nasekáme čerstvou pažitku.
  • 4
    Měkkou slepici rozdělíme na ohřáté talíře, do omáčky přimícháme připravenou zeleninu s hráškem a porce slepice omáčkou přelijeme.
  • 5
    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.