Slepice dušená v zelenině
110 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2lžičkySůl
- 120gramůSádlo škvařené
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 1300mililitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 200gramůMrkev kořen
- 200gramůCeler bulvový
- 100gramůPetržel kořen
- 80gramůMáslo čerstvé
- 100gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 2lžícePetržel - nať
- 500gramůBrambory vařené
- 1500gramůSlepice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1205 kcal
Bílkoviny
94 g
Tuky
71 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Čtvrtky slepice zbavené konců křídel osolíme, naplocho upravíme. Nadrobno nakrájíme oloupanou cibuli.
- 2Slepičí čtvrtky dozlatova opečeme v kastrole na rozpáleném sádle a potom je přendáme do jiné nádoby. Na výpeku zpěníme cibuli, zaprášíme ji moukou a necháme znovu zasmahnout. Potom přilijeme 300 ml vody, osolíme, opepříme a ušleháme řídkou omáčku. K omáčce přidáme opečené maso, přiklopíme a na mírném ohni dusíme doměkka.
- 3Mezitím oloupeme očištěnou mrkev, celer a petržel a dáme vařit do 1 l osolené vody, uvařenou zeleninu scedíme a nakrájíme na malé kostky. V pánvi rozehřejeme máslo, vložíme konzervovaný hrášek s uvařenou zeleninou a vše spolu osmahneme. Dále nasekáme čerstvou pažitku.
- 4Měkkou slepici rozdělíme na ohřáté talíře, do omáčky přimícháme připravenou zeleninu s hráškem a porce slepice omáčkou přelijeme.
- 5Podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.