Slepice na liškách
90 min.
Ingredience
- 800gramůSlepice
- 150gramůSlanina vepřová
- 10gramůSůl
- 4gramyPepř černý mletý
- 3gramyNové koření celé
- 2kusyBobkový list
- 2decilitrySmetana 16% (pochoutková)
- 300gramůLišky čerstvé
- 60gramůCeler bulvový
- 60gramůMrkev kořen
- 60gramůPetržel kořen
- 2kusyCibule
- 30gramůSádlo škvařené
- 5decilitrůVývar drůbeží
- 30gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
602 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
36 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na sádle osmahneme 1 cibuli nakrájenou na kostičky dozlatova, přidáme nastrouhanou mrkev, celer a petržel, bobkový list, nové koření, sůl a pepř a necháme krátce podusit.
- 2Zatím prošpikujeme slepičí stehna slaninou, osolíme a na rozpáleném oleji opečeme zprudka ze všech stran. Potom vložíme na zeleninový základ, podlijeme vývarem a zakryté necháme dusit asi 45 minut doměkka. Podle potřeby podléváme.
- 3Na másle zpěníme 1 cibuli nadrobno, přidáme nakrájené lišky a orestujeme 6 minut za stálého míchání. Zalijeme smetanou a za občasného promíchání necháme povařit do zhoustnutí. Liškovou směs vmícháme k masu, dosolíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.