Slepice na smetaně

125 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
772 kcal
Bílkoviny
80 g
Tuky
40 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slepici omyjeme, rozdělíme na porce a osolíme.
  • 2
    Na másle osmahneme očištěnou a nakrájenou zeleninu, cibuli a dle chuti přidáme divoké koření. Mírně zalijeme vodou.
  • 3
    Přidáme porce slepice a dusíme pod pokličkou asi hodinu a půl, během dušení obracíme a podléváme teplou vodou.
  • 4
    Po změknutí zahustíme smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku a necháme provařit.
  • 5
    Pak vyjmeme maso, omáčku přecedíme a dochutíme citronovou šťávou, hořčicí a cukrem.
  • 6
    Jako přílohu podáváme houskové knedlíky, případně rýži.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.