Slepice na smetaně
125 min.
Ingredience
- 60gramůMáslo čerstvé
- 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 1lžíceCukr krupice
- 1300gramůSlepice
- 100gramůZelenina kořenová
- 0,5kusBobkový list
- 1lžíceCitronová šťáva
- 3kusyPepř černý celý
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaTymián sušený
- 3kusyNové koření celé
- 1kusCibule
- 1lžičkaHořčice
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
772 kcal
Bílkoviny
80 g
Tuky
40 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Slepici omyjeme, rozdělíme na porce a osolíme.
- 2Na másle osmahneme očištěnou a nakrájenou zeleninu, cibuli a dle chuti přidáme divoké koření. Mírně zalijeme vodou.
- 3Přidáme porce slepice a dusíme pod pokličkou asi hodinu a půl, během dušení obracíme a podléváme teplou vodou.
- 4Po změknutí zahustíme smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku a necháme provařit.
- 5Pak vyjmeme maso, omáčku přecedíme a dochutíme citronovou šťávou, hořčicí a cukrem.
- 6Jako přílohu podáváme houskové knedlíky, případně rýži.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.