Slepice na víně s houbami

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
952 kcal
Bílkoviny
118 g
Tuky
42 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
572 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušené houby namočíme do studené vody. Po chvíli je vymačkáme a nakrájíme na nudličky.
  • 2
    Očištěnou a omytou slepici naporcujeme, osolíme, opepříme a opečeme na rozehřátém oleji dozlatova. Přilijeme asi 3 dl vývaru, přidáme jemně nakrájenou cibuli, česnek utřený se solí, houby, rajčatový protlak a víno. Za občasného přelévání šťávou a podlévání vodou dusíme pod pokličkou doměkka.
  • 3
    Při podávání přelijeme porce slepice šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.