Slepice na víně s houbami
80 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusSlepice
- 6lžicOlej stolní
- 2lžíceHouby sušené
- 2decilitryVíno červené
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 3decilitryVývar slepičí
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 1stroužekČesnek
- 2decilitryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
952 kcal
Bílkoviny
118 g
Tuky
42 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
572 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Sušené houby namočíme do studené vody. Po chvíli je vymačkáme a nakrájíme na nudličky.
- 2Očištěnou a omytou slepici naporcujeme, osolíme, opepříme a opečeme na rozehřátém oleji dozlatova. Přilijeme asi 3 dl vývaru, přidáme jemně nakrájenou cibuli, česnek utřený se solí, houby, rajčatový protlak a víno. Za občasného přelévání šťávou a podlévání vodou dusíme pod pokličkou doměkka.
- 3Při podávání přelijeme porce slepice šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.