Slepice s česnekovou omáčkou

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
494 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
24 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
616 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slepici očistíme, důkladně omyjeme a uvaříme v hrnci s osolenou vodou. Přidáme pepř, oloupanou cibuli a česnek. Hrnec přiklopíme poklicí a na mírném ohni slepici povaříme do měkka. Uvařenou slepici vyjmeme z hrnce, maso obereme od kostí a rozkrájíme na tenké plátky.
  • 2
    Příprava omáčky: ve vhodné kuchyňské misce smícháme hořčici, sójovou a worcesterskou omáčkou. Přilijeme olej, vinný ocet, červené víno, přidáme Glutasol, prolisovaný česnek, vše dobře promícháme. Nakonec podle potřeby přilijeme vývar, ve kterém se vařila slepice. Dochutíme solí, pepřem, ještě jednou zamícháme.
  • 3
    Připravené slepičí maso naaranžujeme na talíř, přelijeme vychladlou omáčkou a jídlo podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 20. 7. 2017
Slepice s česnekovou omáčkou
Musím vyzkoušet 😉