Slepice s česnekovou omáčkou
80 min.
Ingredience
- Česneková omáčka
- 40mililitrůOmáčka sójová
- 20mililitrůWorcester (worcesterská omáčka)
- 1lžíceHořčice francouzská
- 30mililitrůOlej olivový extra panenský
- 12mililitrůOcet vinný
- 3stroužkyČesnek
- 1lžičkaGlutasol
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
494 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
24 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
616 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Slepici očistíme, důkladně omyjeme a uvaříme v hrnci s osolenou vodou. Přidáme pepř, oloupanou cibuli a česnek. Hrnec přiklopíme poklicí a na mírném ohni slepici povaříme do měkka. Uvařenou slepici vyjmeme z hrnce, maso obereme od kostí a rozkrájíme na tenké plátky.
- 2Příprava omáčky: ve vhodné kuchyňské misce smícháme hořčici, sójovou a worcesterskou omáčkou. Přilijeme olej, vinný ocet, červené víno, přidáme Glutasol, prolisovaný česnek, vše dobře promícháme. Nakonec podle potřeby přilijeme vývar, ve kterém se vařila slepice. Dochutíme solí, pepřem, ještě jednou zamícháme.
- 3Připravené slepičí maso naaranžujeme na talíř, přelijeme vychladlou omáčkou a jídlo podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 20. 7. 2017
Slepice s česnekovou omáčkou
Musím vyzkoušet 😉