Slepice s drceným pepřem
110 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 3decilitryVývar slepičí
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 4lžícePetržel - nať
- 2lžičkyPepř černý mletý
- 1lžíceSůl
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusMrkev kořen
- 1lžičkaProtlak rajčatový
- 1200gramůSlepice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
547 kcal
Bílkoviny
72 g
Tuky
24 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou a omytou slepici vykostíme, stáhneme z kůže a maso nakrájíme na menší kousky. Z kostí a kůže uvaříme vývar. V hrnci na rozpáleném másle krátce orestujeme drobně nakrájenou cibuli, nahrubo nastrouhanou mrkev a pokrájenou zelenou petržel. K zelenině poté přidáme slepičí maso, zakryjeme poklicí a dusíme doměkka minimálně 40 minut.
- 2Během dušení slepičím vývarem podléváme zeleninu s masem. Když je maso téměř měkké, přidáme rajčatový protlak, sůl, drcený pepř, zaprášíme moukou, promícháme a dusíme do změknutí masa. Pokud je třeba, přilijeme 1-2 dl vývaru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.