Slepice s křenem
85 min.
Ingredience
- 50gramůCibule
- 50gramůPetržel kořen
- 150gramůSádlo škvařené
- 800gramůSlepice
- 7kusůPepř černý celý
- 1špetkaZázvor celý
- 30gramůMouka pšeničná hrubá
- 100mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 10gramůMed včelí
- 50gramůPórek
- 4lžíceKřen
- 50gramůCeler bulvový
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 50gramůMrkev kořen
- 750mililitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaHřebíček mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
808 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
59 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Slepici rozdělíme na porce a uvaříme v osolené vodě s veškerou zeleninou a kořením. Poté slijeme a ponecháme pouze vývar.
- 2Do kastrolku dáme sádlo, nadrobno nasekanou cibuli, zaprášíme moukou a necháme zpěnit. Zalijeme za stálého míchání vývarem ze slepice, přidáme med a povaříme.
- 3Nakonec přidáme křen smíchaný se smetanou a žloutky. Křen se nesmí vařit.
- 4Porce slepice vložíme do omáčky a jemně prohřejeme. Podáváme s brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.