Slepice v hořčicové omáčce

110 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1182 kcal
Bílkoviny
122 g
Tuky
72 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
186 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou a omytou slepici naporcujeme. Porce slepice osolíme a poskládáme do pekáče. Na každou porci dáme plátek másla, podlijeme 1.5 dl vody, pekáč zakryjeme a pečeme minimálně 1 hodinu v dobře vyhřáté troubě při 200 °C. Slepici během pečení poléváme výpekem.
  • 2
    V kastrolku z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme 1,5 dl vody, zamícháme a krátce povaříme.
  • 3
    Do omáčky přidáme smetanu, hořčici, ocet, cukr, sůl, vše promícháme a krátce povaříme. Do odstavené omáčky ještě zamícháme žloutky.
  • 4
    Porce zlatě upečené slepice poléváme hořčicovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.