Slepice v hořčicové omáčce
110 min.
Ingredience
- hořčicová omáčka
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1,5decilitryVoda pitná
- 3decilitryZakysaná smetana
- 1lžičkaOcet kvasný lihový
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaSůl
- 0,25lžičkaCukr krupice
- 2lžíceHořčice
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- slepice
- 1kusSlepice
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceSůl
- 1,5decilitryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1182 kcal
Bílkoviny
122 g
Tuky
72 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
186 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou a omytou slepici naporcujeme. Porce slepice osolíme a poskládáme do pekáče. Na každou porci dáme plátek másla, podlijeme 1.5 dl vody, pekáč zakryjeme a pečeme minimálně 1 hodinu v dobře vyhřáté troubě při 200 °C. Slepici během pečení poléváme výpekem.
- 2V kastrolku z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme 1,5 dl vody, zamícháme a krátce povaříme.
- 3Do omáčky přidáme smetanu, hořčici, ocet, cukr, sůl, vše promícháme a krátce povaříme. Do odstavené omáčky ještě zamícháme žloutky.
- 4Porce zlatě upečené slepice poléváme hořčicovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.