Slepice v rýži se zeleninou
90 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 1kusKvěták
- 750gramůSlepice
- 4lžíceHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 200gramůRýže loupaná
- 1litrVývar slepičí
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
- 60gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
730 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
29 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
8 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Očištěný, omytý květák rozebereme na růžičky a povaříme ve vývaru ze slepice.
- 2Očištěné žampiony nakrájíme na plátky, podusíme na kousku másla a osolíme. Na zbylém másle zpěníme oloupanou, najemno rozsekanou cibuli, přidáme spařenou rýži a za stálého míchání ji necháme oschnout. Zalijeme vroucím osoleným vývarem, opepříme, přidáme posekanou petrželku, na kousky rozkrájené, vykostěné maso z předem uvařené slepice, květák, houby a okapaný hrášek. Promícháme a dusíme pod pokličkou, až je rýže měkká (dusíme bez míchání).
- 3Před podáváním posypeme každou porci nastrouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.