Slepice v rýži se zeleninou

90 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
730 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
29 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
8 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěný, omytý květák rozebereme na růžičky a povaříme ve vývaru ze slepice.
  • 2
    Očištěné žampiony nakrájíme na plátky, podusíme na kousku másla a osolíme. Na zbylém másle zpěníme oloupanou, najemno rozsekanou cibuli, přidáme spařenou rýži a za stálého míchání ji necháme oschnout. Zalijeme vroucím osoleným vývarem, opepříme, přidáme posekanou petrželku, na kousky rozkrájené, vykostěné maso z předem uvařené slepice, květák, houby a okapaný hrášek. Promícháme a dusíme pod pokličkou, až je rýže měkká (dusíme bez míchání).
  • 3
    Před podáváním posypeme každou porci nastrouhaným sýrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.