Slepičí bujon s bazalkou

130 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
548 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
18 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytou bazalku osušíme, lístky pokrájíme na nudličky.
  • 2
    V pánvi rozpustíme česnekové máslo, přimícháme 2 špetky bílého pepře, bazalku, promícháme a chvilku podusíme.
  • 3
    V hrnci přivedeme k varu litr slepičího bujonu s pokrájeným uvařeným masem (300 g), přidáme bazalku, promícháme a podáváme.
  • 4
    Slepičí bujon [28675]:
  • 5
    Celou očištěnou slepici omyjeme, rozporcujeme a vložíme do většího hrnce.
  • 6
    Celou cibuli očistíme z vrchní slupky a omyjeme. Očištěnou mrkev, celer, petržel a pórek omyjeme, pokrájíme na menší kusy a vše přidáme ke slepici. Maso se zeleninou zalijeme litrem vody s 2,5 dl bílého vína. Přidáme petrželovou a celerovou nať, tymián, bazalku, celý černý pepř a sůl.
  • 7
    Vodu s ingrediencemi přivedeme k varu, pak hned snížíme teplotu a polévku necháme pod pokličkou jen mírně probublávat, abychom docílili čistého vývaru.
  • 8
    Když je maso měkké, vývar scedíme. Takto čistý bujon dochutíme solí a podáváme.
  • 9
    Maso obereme od kostí a můžeme ho podávat pokrájené v bujonu nebo ho využijeme k jiným pokrmům.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.