Slepičí bujon s bazalkou
130 min.
Ingredience
- Slepičí bujon
- 1lžičkaPepř černý celý
- 1lžícePetržel - nať
- 1kilogramSlepice
- 1lžíceSůl
- 1lžíceTymián čerstvý
- 1litrVoda pitná
- 200gramůCeler bulvový
- 2kusyCibule
- 100gramůPetržel kořen
- 150gramůPórek
- 1lžíceCeler - nať
- 200gramůMrkev kořen
- 2,5decilitryVíno bílé
- 1lžíceBazalka
- 2lžíceČesnekové máslo
- 2špetkyPepř bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
548 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
18 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omytou bazalku osušíme, lístky pokrájíme na nudličky.
- 2V pánvi rozpustíme česnekové máslo, přimícháme 2 špetky bílého pepře, bazalku, promícháme a chvilku podusíme.
- 3V hrnci přivedeme k varu litr slepičího bujonu s pokrájeným uvařeným masem (300 g), přidáme bazalku, promícháme a podáváme.
- 4Slepičí bujon [28675]:
- 5Celou očištěnou slepici omyjeme, rozporcujeme a vložíme do většího hrnce.
- 6Celou cibuli očistíme z vrchní slupky a omyjeme. Očištěnou mrkev, celer, petržel a pórek omyjeme, pokrájíme na menší kusy a vše přidáme ke slepici. Maso se zeleninou zalijeme litrem vody s 2,5 dl bílého vína. Přidáme petrželovou a celerovou nať, tymián, bazalku, celý černý pepř a sůl.
- 7Vodu s ingrediencemi přivedeme k varu, pak hned snížíme teplotu a polévku necháme pod pokličkou jen mírně probublávat, abychom docílili čistého vývaru.
- 8Když je maso měkké, vývar scedíme. Takto čistý bujon dochutíme solí a podáváme.
- 9Maso obereme od kostí a můžeme ho podávat pokrájené v bujonu nebo ho využijeme k jiným pokrmům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.