Slepičí galantina
165 min.
Ingredience
- 1500gramůSlepice
- 80gramůMrkev kořen
- 80gramůCeler bulvový
- 80gramůPetržel kořen
- 2kusyCibule
- 1decilitrOlej rostlinný
- 2litryVoda pitná
- 120gramůSůl
- 8gramůPepř černý mletý
- 2kusyVejce slepičí
- 1kusŽemle tuková
- 150gramůTelecí maso mleté
- 150gramůVepřové maso mleté
- 1kusBobkový list
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 100gramůSlanina vepřová
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
602 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
37 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce vložíme oloupanou kořenovou zeleninu, cibuli, bobkový list, přilijeme vodu a dáme vařit. Omytou slepici nařízneme na prsní kosti a opatrně stáhneme z kůže. Kůži vyrovnáme a zašijeme otvory po křídlech a stehnech. Maso okrájíme od kostry, nařežeme na plátky, které rozložíme stejnoměrně na kůži a osolíme. Kostru přidáme do hrnce ke kořenové zelenině. Cibuli nakrájíme na drobno a osmažíme na rozpáleném oleji, přidáme mleté telecí a vepřové maso, prolisovaný česnek a krátce orestujeme. Housku nakrájenou na kostičky namočíme v mléce a přidáme k mletému masu. Osolíme, okořeníme, přidáme nakrájenou slaninu a vejce, důkladně promícháme. Nádivku stejnoměrně rozložíme na plátky slepičího masa a srolujeme. Dobře svážeme na obou koncích, střední část buď sešijeme nebo také pevně ovážeme provázkem. Roládu vložíme do hrnce s vývarem a vaříme na mírném ohni 2 hodiny. Maso necháme vychladnout ve vývaru, ten můžeme použít na slepičí polévku. Vychladlou roládu nakrájíme na plátky, které rozložíme na oválný tác a servírujeme ozdobené čerstvou zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.