Slepičí Hopel
170 min.
Ingredience
- 1kusSlepice
- 3lžičkySůl
- 1kusKvěták
- 3,5litryVoda pitná
- 2kusyCibule
- 2lžícePažitka
- 4kusyVejce slepičí
- 2lžíceMléko polotučné
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 150gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1234 kcal
Bílkoviny
130 g
Tuky
70 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou slepici den předem uvaříme ve slané vodě. Druhý den obereme maso a nakrájíme ho na malé kostky. Květák rozebereme na růžičky, opláchneme, uvaříme ve slané vodě a uvařené růžičky překrájíme. Mezitím oloupeme a nakrájíme cibule, dáme je ve velké pánvi zpěnit na másle, přidáme nakrájené slepičí maso, trochu opečeme, zamícháme, přidáme květák a směs ještě chvíli restujeme. Zalijeme vejci rozšlehanými s mlékem, solí a pepřem a necháme ztuhnout.
- 2Hotový pokrm rozdělíme na talíře a podáváme posypané sekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.