Slepičí maso s pepřem
85 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 750gramůSlepice
- 3decilitryVývar slepičí
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 2lžičkyPepř černý celý
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusMrkev kořen
- 1lžičkaProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
381 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
17 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle. Přidáme nasekanou petrželku, oloupanou a nastrouhanou mrkev, osmahneme a chvíli podusíme.
- 2Očištěné a omyté slepičí maso vykostíme, nakrájíme na kostičky, osolíme a přidáme k zelenině. Dusíme ve vlastní šťávě a podle potřeby podléváme vývarem. Šťáva má sahat jen do poloviny kostiček masa.
- 3Nakonec přidáme rozdrcené kuličky pepře a rajčatový protlak, zaprášíme moukou a dodusíme doměkka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.