Slepičí polévka s domácími nudlemi
150 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 4litryVoda pitná
- 1kusSlepice
- 1kusPetržel kořen
- 5kusůPepř černý celý
- 0,25kusCeler bulvový
- 2lžičkySůl
- 2kusyMrkev kořen
- 2lžícePetržel kudrnka
- 500gramůNudle domácí
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
511 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
18 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vykuchanou a omytou slepici dáme vařit asi do 4 l vody. Vaříme asi 1 hodinu, pak do ní přidáme kořenovou zeleninu, cibuli, osolíme, opepříme a vaříme ještě minimálně hodinu do doby, kdy maso bude měkké.
- 2Slepici opatrně vyjmeme z vývaru, maso obereme, pokrájíme na kousky, a vrátíme do scezeného čistého vývaru. Přidáme domácí nudle a krátce zavaříme.
- 3Před dokončením přidáme do polévky nadrobno nakrájenou zelenou kadeřavou petrželku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.