Slepičí polévka s pivem
145 min.
Ingredience
- 5litrůVoda pitná
- 2kusyMrkev kořen
- 120gramůCeler bulvový
- 2kusyPetržel kořen
- 1kusCibule
- 3kusyPepř černý celý
- 2kusyNové koření celé
- 500mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1lžícePetržel - nať
- 0,5kusSlepice
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžíceCitronová šťáva
- 0,5lžíceCukr krupice
- 0,5lžičkaSkořice mletá
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
259 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
9 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou slepici, kořenovou zeleninu, cibuli, sůl a koření vložíme do hrnce se studenou vodou a vaříme doměkka.
- 2Vývar přecedíme do jiného hrnce, přilijeme pivo, cukr, skořici, citronovou šťávu a převaříme. Maso ze slepice pokrájíme na kousky, kořenovou zeleninu na kostky, vložíme do polévky a necháme dojít k varu, aby se maso prohřálo.
- 3Podáváme s jemně sekanou petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.