Slepičí polévka se svítkem
130 min.
Ingredience
- Na svítek
- 1kusVejce slepičí
- 70gramůMouka pšeničná hladká
- 1špetkaSůl
- 2lžícePetržel - nať
- 160mililitrůMléko plnotučné
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
411 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
20 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
521 mg
Postup přípravy
- 1Očištěnou slepici opláchneme a rozkrájíme na porce. Celer, mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na nudličky.
- 2Slepičí maso vložíme do studené vody, přidáme sůl, celý pepř a na mírném plameni vaříme, až je maso měkké. Poté přidáme zeleninu a chvíli povaříme.
- 3V mezičase připravíme svítek. V míse připravíme z mouky, vejce, soli, mléka a najemno nasekané petrželové nati těsto, které necháme odpočinout. Po půl hodině z těsta na másle usmažíme omeletu, kterou po usmažení srolujeme a nakrájíme na tenké proužky.
- 4Uvařenou polévku přecedíme, maso vyjmeme a nakrájíme na kousky. Na talíře rozdělíme maso a svítek, přelijeme horkým vývarem se zeleninou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.