Slepičí polévka se svítkem

130 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
411 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
20 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
521 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou slepici opláchneme a rozkrájíme na porce. Celer, mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na nudličky.
  • 2
    Slepičí maso vložíme do studené vody, přidáme sůl, celý pepř a na mírném plameni vaříme, až je maso měkké. Poté přidáme zeleninu a chvíli povaříme.
  • 3
    V mezičase připravíme svítek. V míse připravíme z mouky, vejce, soli, mléka a najemno nasekané petrželové nati těsto, které necháme odpočinout. Po půl hodině z těsta na másle usmažíme omeletu, kterou po usmažení srolujeme a nakrájíme na tenké proužky.
  • 4
    Uvařenou polévku přecedíme, maso vyjmeme a nakrájíme na kousky. Na talíře rozdělíme maso a svítek, přelijeme horkým vývarem se zeleninou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.