Slepičí pomerančový bujon

125 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
590 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
17 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
7 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Meduňku omyjeme, necháme odkapat, lístky otrháme a odložíme na ozdobu.
  • 2
    Horkou vodou omytý pomeranč osušíme, nastrouháme a dáme do misky.
  • 3
    Ke kůře přidáme 1 lžíci pomerančového likéru (Cointreau) a 2 lžíce pomerančové marmelády.
  • 4
    Směs dobře vymícháme, opatrně zamícháme do 1 litru vařícího slepičího bujonu a pomalu vaříme jen 5 minut. Dochutíme solí a bílým pepřem.
  • 5
    Pomerančový bujon podáváme ozdobený 2-3 lístky meduňky.
  • 6
    Slepičí bujon [28675]:
  • 7
    Celou očištěnou slepici omyjeme, rozporcujeme a vložíme do většího hrnce.
  • 8
    Celou cibuli očistíme z vrchní slupky a omyjeme. Očištěnou mrkev, celer, petržel a pórek omyjeme, pokrájíme na menší kusy a vše přidáme ke slepici. Maso se zeleninou zalijeme 1 litrem vody s 2,5 dl bílého vína. Přidáme petrželovou a celerovou nať, tymián, bazalku, celý černý pepř a sůl.
  • 9
    Vodu s ingrediencemi přivedeme k varu, pak hned snížíme teplotu a polévku necháme pod pokličkou jen mírně probublávat, aby jsme docílili čistého vývaru.
  • 10
    Když je maso měkké vývar scedíme. Takto čistý bujon dochutíme solí a podáváme.
  • 11
    Maso obereme od kostí a můžeme ho podávat pokrájené v bujonu nebo ho využijeme k jiným pokrmům.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.