Slepičí ragú
130 min.
Ingredience
- 120gramůMrkev kořen
- 160gramůKedlubna
- 1500gramůPórek
- 500gramůSlepice
- 450mililitrůVývar slepičí
- 150mililitrůVíno bílé
- 60gramůCibule
- 250gramůHouby čerstvé
- 40gramůMáslo čerstvé
- 200mililitrůZakysaná smetana
- 2kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
738 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
31 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
11 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Zeleninu omyjme, očistíme a pokrájíme na menší kousky. Přendáme do hrnce, přidáme pokrájené maso, osolíme, opepříme, přidáme bylinky. Vše podlijeme vývarem a vínem a přiklopené vaříme 90 minut. Uvařenou zeleninu vyjmeme z vývaru, rozmixujeme a vrátíme zpět. Houby pokrájíme a orestujeme na rozpáleném másle a přidáme do omáčky. Smetanu smícháme se žloutky, dobře rozmícháme a opatrně zamícháme do omáčky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.