Slepičí rýžovo-žitná polévka

155 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
617 kcal
Bílkoviny
64 g
Tuky
17 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
8 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěný pórek omyjeme a pokrájíme na tenká kolečka. V pánvi si rozehřejeme máslo a pórek zpěníme.
  • 2
    Obilí a rýži dobře promyjeme a dáme vařit do vody společně. Vaříme přibližně 15 minut, pak směs scedíme a promyjeme pod tekoucí vodou.
  • 3
    Přivedeme k varu 1 litr slepičího bujonu. Dáme do něj uvařenou rýži s obilím a vaříme 5 minut.
  • 4
    Pak přidáme pórek, polévku ochutíme solí, pepřem, necháme přejít 2 minuty varem a podáváme.
  • 5
    Slepičí bujon [28675]:
  • 6
    Celou očištěnou slepici omyjeme, rozporcujeme a vložíme do většího hrnce.
  • 7
    Celou cibuli očistíme z vrchní slupky a omyjeme. Očištěnou mrkev, celer, petržel a pórek omyjeme, pokrájíme na menší kusy a vše přidáme ke slepici. Maso se zeleninou zalijeme 1 litrem vody s 2,5 dl bílého vína. Přidáme petrželovou a celerovou nať, tymián, bazalku, celý černý pepř a sůl.
  • 8
    Vodu s ingrediencemi přivedeme k varu, pak hned snížíme teplotu a polévku necháme pod pokličkou jen mírně probublávat, aby jsme docílili čistého vývaru.
  • 9
    Když je maso měkké vývar scedíme. Takto čistý bujon dochutíme solí a podáváme.
  • 10
    Maso obereme od kostí a můžeme ho podávat pokrájené v bujonu nebo ho využijeme k jiným pokrmům.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.