Slepičí vývar Jindřicha IV.
160 min.
Ingredience
- 120gramůAnglická slanina
- 10gramůEstragon
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1500gramůSlepice
- 200gramůZelenina kořenová
- 4litryHovězí vývar základní
- 100gramůChléb pšeničný (bílý)
- 2kusyVejce slepičí
- 300gramůHovězí maso vařené
- 2stroužkyČesnek
- 10gramůPetržel kudrnka
- 200gramůKuřecí drůbky
Počet porcí:
15Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
311 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
13 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
521 mg
Cukr
359 mg
Postup přípravy
- 1Slaninu nakrájíme na kostičky a bílý chléb natrháme na kousky. Vložíme do mísy a přidáme slepičí srdíčko a jatýrka, česnek, posekanou petrželku a estragon, vejce, sůl, pepř a strouhaný muškátový oříšek. Vše spolu dobře promícháme a naplníme touto nádivkou mladou slepici. Nakonec slepici svážeme. Do velkého hrnce nalijeme silný hovězí vývar, vložíme do něj nadívanou slepici a vaříme na mírném ohni přibližně 2 hodiny, podle velikosti slepice.
- 2Po uvaření slepici vyjmeme, rozvážeme, vyndáme nádivku, slepici rozložíme na oválný talíř a obložíme kolem dokola nádivkou. Do oblohy kolem slepice přidáme hovězí maso a zeleninu, která nám zbyla z hovězího vývaru. Vývar nalijeme do polévkové mísy a podáváme.
- 3Každý strávník si může sám nabírat pokrm a určovat tím množství masa a nádivky, které si vloží do polévky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.