Slepičí vývar s masem a nudlemi
85 min.
Ingredience
- 0,1gramPepř černý celý
- 1800mililitrůVoda pitná
- 800gramůSlepice
- 20gramůSůl
- 0,1gramNové koření celé
- 200gramůZelenina kořenová
- 10gramůPolévkové koření
- 10gramůPetržel - nať
- 170gramůNudle vaječné
- 60gramůCibule
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
202 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
6 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
1 g
Cukr
299 mg
Postup přípravy
- 1Slepici očistíme a opláchneme, hovězí kosti rozsekáme a vše zalijeme vodou. Uvedeme do varu, zmírníme příkon tepla, mírně osolíme, přidáme pepř a nové koření a zvolna vaříme, až je slepice částečně měkká.
- 2Potom přidáme očištěnou, opláchnutou a na hrubší kusy nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli a zvolna vaříme doměkka.
- 3Uvařenou slepici vyjmeme, vykostíme a maso nakrájíme na malé kostičky. Stejně nakrájíme i kořenovou zeleninu.
- 4Polévkové nudle zavaříme do většího množství osolené vody a za občasného promíchání je uvaříme.
- 5Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme a okapané promícháme se slepičím masem a zeleninou. Vše zalijeme trochou procezeného vývaru.
- 6Nakonec vývar procedíme hustým cedníkem, dochutíme polévkovým kořením a důkladně převaříme.
- 7Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku spolu s masem, zeleninou a nudlemi vkládáme do polévky při podávání.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.