Slepičí vývar s rýží krále Ludvíka Filipa
130 min.
Ingredience
- 1500gramůSlepice
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4litryHovězí vývar základní
- 1000gramůRýže loupaná
- 200gramůZelenina kořenová
- 300gramůHovězí maso vařené
Počet porcí:
15Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
472 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
8 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
2 g
Vápník
32 mg
Postup přípravy
- 1Mladou slepici vložíme do většího hrnce, zalijeme hovězím vývarem, osolíme, opepříme a na mírném ohni vaříme asi 2 hodiny. Rýži uvaříme zvlášť až před koncem vaření slepice, aby zůstala teplá.
- 2Slepici rozložíme na oválný talíř a kolem slepice upravíme rýži. Do oblohy kolem slepice přidáme hovězí maso se zeleninou, které nám zbylo z hovězího vývaru. Vývar z hrnce nalijeme do polévkových mís a spolu s obloženou slepicí podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.