Slepičí žgvacet

80 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
793 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
54 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou a omytou slepici nakrájíme na kousky a opečeme na oleji dozlatova. Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a nasekaný česnek, promícháme, osolíme a opepříme.
  • 2
    Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme je ke slepičímu masu a vše dusíme tak dlouho, až vysmahne všechna tekutina. Zaprášíme moukou, promícháme a zalijeme vodou, aby maso bylo zakryté. Okořeníme majoránkou a sušenou bazalkou, přilijeme víno a zvolna dusíme doměkka.
  • 3
    Podáváme s těstovinami nebo s polentou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.