Slepičí žgvacet
80 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1000gramůSlepice
- 3kusyRajčata
- 1,5decilitryVíno bílé
- 1špetkaMajoránka
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaBazalka
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 2stroužkyČesnek
- 1,5decilitryOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
793 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
54 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou a omytou slepici nakrájíme na kousky a opečeme na oleji dozlatova. Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a nasekaný česnek, promícháme, osolíme a opepříme.
- 2Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme je ke slepičímu masu a vše dusíme tak dlouho, až vysmahne všechna tekutina. Zaprášíme moukou, promícháme a zalijeme vodou, aby maso bylo zakryté. Okořeníme majoránkou a sušenou bazalkou, přilijeme víno a zvolna dusíme doměkka.
- 3Podáváme s těstovinami nebo s polentou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.