Slezina na víně

70 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
412 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
40 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slezinu opláchneme, odstraníme blánu, která ji pokrývá a nakrájíme ji na slabé plátky. Plátky sleziny smažíme v hrnci 5-6 minut na rozpáleném oleji.
  • 2
    Mezitím si připravíme zeleninu. Oloupeme cibuli a česnek, rozmixujeme rajče. K plátkům sleziny nalijeme víno, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, rozmixovaná rajčata, bobkový list, sůl, pepř a necháme vše 30 minut vařit na mírném ohni, dokud slezina není měkká. Podle potřeby při vaření podléváme vodou, ale v závěru musí být voda vyvařená a zbyde jen šťáva. Ihned podáváme s vhodnou přílohou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.