Slezská masová směs
80 min.
Ingredience
- 500gramůHovězí maso zadní
- 500gramůVepřová kýta
- 300gramůKuřecí prsa
- 100gramůSlanina vepřová
- 100gramůKlobása debrecínská
- 500gramůZelí kysané
- 1kusZelí hlávkové bílé
- 4kusyCibule
- 50gramůHouby sušené
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaKmín drcený
- 1lžičkaOcet kvasný lihový
- 1lžičkaCukr krupice
- 2litryVoda pitná
- 4lžíceSádlo škvařené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
728 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
41 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
10 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Hovězí, vepřové i kuřecí maso omyjeme studenou vodou, osušíme a nakrájíme na malé kousky. Slaninu rozkrájíme na malé kostičky, klobásy na kolečka.
- 2Kysané zelí necháme okapat, krájíme na menší kousky, čerstvé zelí omyjeme a také pokrájíme.
- 3Cibule oloupeme, nakrájíme nadrobno, houby namočíme do vody.
- 4V hrnci rozehřejeme část sádla, zpěníme na něm polovinu nakrájené cibule, přidáme kysané zelí, přilijeme trochu vody a necháme přikryté dusit do měkka.
- 5Ve druhém hrnci zpěníme na části sádla zbývající cibuli, přisypeme pokrájené čerstvé zelí, přidáme kmín, sůl, ocet i cukr, promícháme, přilijeme vodu a také necháme přikryté dusit do měkka.
- 6Ve třetím hrnci osmažíme slaninu, přidáme hovězí maso a opečeme ho za stálého míchání ze všech stran. Přisypeme kmín, poté přidáme houby i s vodou, ve které byly namočené. Hrnec přikryjeme poklicí a maso v něm dusíme přibližně 20 minut. Přimícháme vepřové maso, chvíli mícháme a smažíme, nakonec přisypeme ještě maso kuřecí. Masovou směs dochutíme pepřem, solí, v případě potřeby přilijeme vodu a dusíme do změknutí. Když je maso měkké, přimícháme rozkrájenou klobásu.
- 7Do hrnce s masem postupně přimícháme měkké podušené čerstvé i kysané zelí, směs rozdělíme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.