Slezské pirohy
60 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 1špetkaSůl
- 400gramůZelí kysané
- 150gramůVepřové škvarky
- 1kusVejce slepičí
- 150gramůMouka pšeničná hrubá
- 100gramůPšeničná krupice
- 1stroužekČesnek
- 2litryVoda pitná
- 100mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
798 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
33 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
10 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Nejprve uvaříme brambory ve slupce, ještě teplé oloupeme, necháme vychladnout a nastrouháme. Přidáme vejce, krupici, mouku, sůl a vypracujeme těsto. Vmícháme utřený česnek a asi třetinu nasekaných škvarků.
- 2Těsto rozválíme na plát o tloušťce cca 5mm a nakrájíme na čtverce nožem nebo rádýlkem. Poklademe zbytkem škvarků, okraje potřeme vejcem, přeložíme do trojúhelníků a přitiskneme.
- 3Pirohy osmažíme z obou stran na rozpáleném oleji a podáváme teplé s kysaným zelím.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.