Slezské smotky

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
454 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
35 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
99 mg
Cukr
38 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso nakrájíme na malé plátky, aby bylo asi 5 kousků na porci.
  • 2
    Maso rozklepeme (hodně), potřeme česnekem utřeným se solí, opepříme a pak zavineme.
  • 3
    Závitky obalíme v hladké mouce, zmáčkneme je na placky a na rozpáleném sádle prudce opečeme.
  • 4
    Zalijeme vývarem, ale jen tolik množství, kolik budeme potřebovat na šťávičku a pozvolna dodusíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 26. 8. 2015
Slezské smotky
Recept znám, občas tyto smotky dělávám, jen malinko jinak. Na porci jsem měla jen tři kousky, místo hovězího vývaru bych spíš doporučila vývar vepřový, např. z kostí. Závitky se nemusí obalovat v mouce, ale pouze opéct, vyjmout a mouku přidat do výpeku, udělat jíšku, zalít vývarem a po zavaření přidat maso a dusit. Dusila jsem v troubě, jelikož jsem dělala více porcí. Podávala jsem s dušenou kapustou a bramborovým knedlíkem. Smotky taky chutnají s bramborovou kaší a zelným salátem nebo šťouchanými bramborami.😉