Slezský bigos
140 min.
Ingredience
- 200gramůBrambory
- 120gramůCibule
- 80gramůSádlo škvařené
- 70gramůSlanina vepřová
- 200gramůVepřový bok
- 200gramůVepřová plec
- 200gramůZelí kysané
- 2lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
465 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
43 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Plec i bůček nakrájíme na malé kostičky, osolíme a opepříme.
- 2Nakrájíme najemno cibuli a usmažíme ji dozlatova na polovině sádla s nakrájenou slaninou.
- 3Přidáme maso, opečeme a dusíme do poloměkka za občasného podlévání vodou.
- 4Druhou polovinou sádla vymastíme pekáč a na dno rovnáme na plátky nakrájené, oloupané brambory, lehce je osolíme a posypeme kmínem. Na ně pak položíme vrstvu opečeného masa s cibulí, dále vrstvu propláchnutého, okapaného a překrájeného zelí. Jako poslední vrstvu pokládáme opět plátky syrových brambor.
- 5Přikryjeme dalším pekáčem a dáme péct do předem vyhřáté trouby.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.