Slezský bigos

140 min.
Polsko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
465 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
43 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plec i bůček nakrájíme na malé kostičky, osolíme a opepříme.
  • 2
    Nakrájíme najemno cibuli a usmažíme ji dozlatova na polovině sádla s nakrájenou slaninou.
  • 3
    Přidáme maso, opečeme a dusíme do poloměkka za občasného podlévání vodou.
  • 4
    Druhou polovinou sádla vymastíme pekáč a na dno rovnáme na plátky nakrájené, oloupané brambory, lehce je osolíme a posypeme kmínem. Na ně pak položíme vrstvu opečeného masa s cibulí, dále vrstvu propláchnutého, okapaného a překrájeného zelí. Jako poslední vrstvu pokládáme opět plátky syrových brambor.
  • 5
    Přikryjeme dalším pekáčem a dáme péct do předem vyhřáté trouby.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.