Slovácké brynzové halušky

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
705 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
42 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
6 g
Cukr
183 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané syrové brambory nastrouháme do mísy. Přidáme celé vejce, sůl, mouku a lžíci vypracujeme tuhé těsto, které přes struhadlo na halušky propasírujeme do vařící vody a povaříme 10 minut.
  • 2
    Uvařené halušky vybereme z hrnce, propláchneme teplou vodou a vysypeme je do misky.
  • 3
    Brynzu smícháme se smetanou a pomalu na jemném plamínku za stálého míchání hřejeme v kastrole tak dlouho, až vznikne hladká kaše.
  • 4
    Na kostky nakrájenou slaninu na pánvi rozškvaříme tak, aby nám vznikly škvarky. Do horkých škvarek přidáme 2 lžíce másla.
  • 5
    Teplé halušky rozdělíme na talíře, každou porci přelijeme teplou brynzou, posypeme mletou paprikou, pepřem. Na povrch dáme škvarky a polijeme máslem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.