Slovácké kotlety zapečené na pivu

75 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
622 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
33 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
7 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oškrábeme, omyjeme, osušíme a syrové je nakrájíme na plátky. Sterilované žampióny slijeme, necháme je okapat a nakrájíme na malé kousky. Sýr najemno nastrouháme. Šunku nakrájíme na malé kostičky.
  • 2
    Vepřové kotlety omyjeme studenou vodou, osušíme, naklepeme, opepříme a osolíme.
  • 3
    Zapékací mísu vymažeme máslem, rozložíme do ní polovinu nakrájených brambor a osolíme je. Na brambory položíme plátky masa, posypeme je nastrouhaným sýrem, nakrájenou šunkou a žampióny a zakryjeme druhou polovinou plátků brambor. Podle chuti opepříme a osolíme, potom zalijeme pivem a smetanou.
  • 4
    Kotlety s bramborami zapékáme přikryté ve vyhřáté troubě přibližně 1 hodinu, až maso zcěla změkne.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.