Slovácké kotlety zapečené na pivu
75 min.
Ingredience
- 4kusyVepřové kotlety
- 200gramůŽampiony - sterilované
- 150gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1kilogramBrambory
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 150gramůŠunka dušená
- 100gramůSmetana 12% (konzumní)
- 1decilitrPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
622 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
33 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
7 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Brambory oškrábeme, omyjeme, osušíme a syrové je nakrájíme na plátky. Sterilované žampióny slijeme, necháme je okapat a nakrájíme na malé kousky. Sýr najemno nastrouháme. Šunku nakrájíme na malé kostičky.
- 2Vepřové kotlety omyjeme studenou vodou, osušíme, naklepeme, opepříme a osolíme.
- 3Zapékací mísu vymažeme máslem, rozložíme do ní polovinu nakrájených brambor a osolíme je. Na brambory položíme plátky masa, posypeme je nastrouhaným sýrem, nakrájenou šunkou a žampióny a zakryjeme druhou polovinou plátků brambor. Podle chuti opepříme a osolíme, potom zalijeme pivem a smetanou.
- 4Kotlety s bramborami zapékáme přikryté ve vyhřáté troubě přibližně 1 hodinu, až maso zcěla změkne.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.