Slovenská polévka se skopovým masem a kroupami
80 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 1,5litryVoda pitná
- 350gramůSkopová plec
- 150gramůZelenina kořenová
- 1špetkaPepř černý mletý
- 40gramůJečné kroupy
- 2stroužkyČesnek
- 0,5kusCibule
- 0,5kusKapusta hlávková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
336 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
21 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
4 g
Cukr
555 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté maso vložíme do vroucí vody (1,2 l) a vaříme. Když začne maso měknout, přidáme očištěnou, na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu a kapustu, nasekaný 1 stroužek česneku a cibuli.
- 2Měkké maso vyjmeme z polévky, nakrájíme na kousky a vložíme zpět do polévky spolu s předem uvařenými kroupami.
- 3Nakonec polévku dochutíme česnekem utřeným se solí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.