Slovenská zelňačka vánoční
105 min.
Ingredience
- 300gramůVepřová plec
- 200gramůUzené maso vařené
- 200gramůKlobása uzená
- 25gramůHouby sušené
- 2kusyCibule
- 120gramůSádlo škvařené
- 1lžícePaprika mletá sladká
- 3kusyBobkový list
- 6kusůPepř černý celý
- 2kusyNové koření celé
- 15kusůŠvestky sušené
- 1lžičkaSůl
- 500gramůZelí kysané
- 4stroužkyČesnek
- 1,8litryVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2179 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
67 g
Sacharidy
397 g
Vláknina
44 g
Cukr
231 g
Postup přípravy
- 1Plecko očistíme a nakrájíme na střední kostky, uzené maso překrojíme a zvlášť uvaříme v 1,6 l vody a poté nakrájíme na drobnější kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno, houby namočíme na 10 minut do 200 ml vody, česnek prolisujeme, klobásu nakrájíme na plátky, sušené švestky vypeckujeme a pokrájíme, kysané zelí překrájíme na drobné kousky.
- 2V silnostěnném hrnci na tuku zpěníme cibuli, přidáme plecko, osmažíme a na závěr přidáme česnek a papriku. Podlijeme vodou z uzeného masa, přidáme koření, houby i s vodou, klobásu a na mírném plameni necháme asi 1 hodinu probublávat. Poté vložíme zelí, švestky a ještě asi 20 minut vaříme. Nakonec přidáme uzené maso a necháme prohřát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.