Slovenská zelňačka vánoční

105 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2179 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
67 g
Sacharidy
397 g
Vláknina
44 g
Cukr
231 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plecko očistíme a nakrájíme na střední kostky, uzené maso překrojíme a zvlášť uvaříme v 1,6 l vody a poté nakrájíme na drobnější kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno, houby namočíme na 10 minut do 200 ml vody, česnek prolisujeme, klobásu nakrájíme na plátky, sušené švestky vypeckujeme a pokrájíme, kysané zelí překrájíme na drobné kousky.
  • 2
    V silnostěnném hrnci na tuku zpěníme cibuli, přidáme plecko, osmažíme a na závěr přidáme česnek a papriku. Podlijeme vodou z uzeného masa, přidáme koření, houby i s vodou, klobásu a na mírném plameni necháme asi 1 hodinu probublávat. Poté vložíme zelí, švestky a ještě asi 20 minut vaříme. Nakonec přidáme uzené maso a necháme prohřát.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.