Slovenské brynzové strapačky
30 min.
Ingredience
- 300gramůBrambory
- 1lžičkaSůl
- 150gramůSýr Brynza
- 100gramůSlanina vepřová
- 1kusVejce slepičí
- 200gramůMouka pšeničná hrubá
- 1hrstPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
472 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
22 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
3 g
Cukr
297 mg
Postup přípravy
- 1Oloupané brambory nastrouháme, přidáme mouku, vejce, trochu vody a vypracujeme husté těsto. Na prkénku odkrajujeme malé kousky těsta přímo do osolené vařící vody. Strapačky vaříme, dokud nevyplavou na povrch.
- 2Uvařené vyjmeme z vody, propláchneme studenou vodou, omastíme rozškvařenou slaninou, přidáme rozmíchanou brynzu a vše dobře promícháme.
- 3Strapačky přendáme na nahřátou mísu, znovu polijeme slaninou a posypeme nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.