Slovenské brynzové strapačky

30 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
472 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
22 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
3 g
Cukr
297 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané brambory nastrouháme, přidáme mouku, vejce, trochu vody a vypracujeme husté těsto. Na prkénku odkrajujeme malé kousky těsta přímo do osolené vařící vody. Strapačky vaříme, dokud nevyplavou na povrch.
  • 2
    Uvařené vyjmeme z vody, propláchneme studenou vodou, omastíme rozškvařenou slaninou, přidáme rozmíchanou brynzu a vše dobře promícháme.
  • 3
    Strapačky přendáme na nahřátou mísu, znovu polijeme slaninou a posypeme nasekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.