Slovenské rizoto s vepřovými játry
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 400gramůJátra vepřová
- 250gramůRýže loupaná
- 100gramůHouby čerstvé
- 60mililitrůOlej rostlinný
- 20gramůMáslo čerstvé
- 4lžíceHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 80gramůMrkev kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
571 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
23 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme očištěná, na kostky nakrájená játra, oloupanou, na kostičky nakrájenou mrkev, očištěné, na plátky nakrájené houby. Vše dusíme do měkka.
- 2Zvlášť udusíme rýži a již měkkou ji promícháme s játry, Přidáme okapaný hrášek, rizoto podle chuti osolíme a opepříme, vše ještě chvíli podusíme.
- 3Podáváme s červenou řepou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.