Šmakoun se špenátem
30 min.
Ingredience
- 200gramůŠmakoun
- 150gramůHouby čerstvé
- 40gramůŠpenát listový čerstvý
- 1stroužekČesnek
- 10gramůOlej slunečnicový
- 4mililitryOmáčka sójová
- 20gramůCibulka jarní
- 15gramůKopr čerstvý
- 50gramůJogurt nízkotučný
- 3gramySůl
- 2gramyPepř černý mletý
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
154 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
5 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Houby nakrájíme na plátky, šmakoun na drobné kostičky. Listový špenát přebereme, povadlé listy vyhodíme, svěží nasekáme na jemno, česnek prolisujeme, jarní cibulku s koprem posekáme nadrobno.
- 2V rendlíku rozpálíme olej, přisypeme šmakoun, orestujeme, přidáme houby, špenát, česnek, osolíme, opepříme, zakapeme sójovou omáčkou a podusíme.
- 3Do nízkotučného bílého jogurtu přimícháme kopr, jarní cibulku, pokrm ze šmakouna rozdělíme na talíře a přelijeme jogurtovou zálivkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.