Smažená cuketa se zázvorovým dipem
40 min.
Ingredience
- 800gramůCuketa
- 130gramůArašídy
- 50gramůSýr Parmezán
- 10gramůKoriandr čerstvý
- 1kusVejce slepičí
- 3gramySůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 60mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
- Na dip
- 400gramůZakysaná smetana
- 100gramůJogurt bílý
- 1stroužekČesnek
- 50gramůPaprika červená
- 5gramůZázvor mletý
- 3gramySůl
- 3gramyPepř bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
642 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
57 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
6 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Cuketu omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky. Kešu oříšky rozmixujeme a smícháme se strouhaným parmezánem, koriandr nasekáme a vmícháme do sýrové směsi. Vejce ušleháme se solí a pepřem, plátky cukety v něm namočíme, obalíme v sýrové směsi a osmažíme dozlatova na rozpáleném arašídovém oleji.
- 2Na dip smícháme v misce smetanu, jogurt, prolisovaný česnek, nadrobno nasekanou papriku, mletý zázvor, pepř a sůl a podáváme ke smažené cuketě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.