Smažená hlíva s omáčkou z bazalky

25 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
171 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
11 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
951 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rajčata ponoříme do vroucí vody, odstraníme slupku a jadérka a nakrájíme na kostičky. Olivový olej smícháme s octem, osolíme, opepříme a vzniklou směsí zalijeme rajčata.
  • 2
    Bazalku omyjeme, necháme oschnout, podélně nakrájíme a přidáme do zálivky. Hlívy pečlivě očistíme a odstraníme tuhé části. Na zbytku oleje osmažíme a vidličkou je rozmělníme.
  • 3
    Česnek zbavíme slupky a prolisujeme k houbám. Osolíme a opepříme. Houby zalijeme zálivkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.