Smažená jasmínová rýže s hovězím masem a brokolicí
40 min.
Ingredience
- 200gramůHovězí maso zadní
- 2stroužkyČesnek
- 1kusVejce slepičí
- 250gramůRýže jasmínová
- 2lžíceOmáčka sojová světlá
- 1lžičkaCukr třtinový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100mililitrůChilli omáčka
- 2lžíceOmáčka sójová
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1lžíceOmáčka rybí
- 0,5kusBrokolice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
314 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
7 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Maso očistíme a nakrájíme ostrým nožem na tenké proužky.
- 2Ve woku rozpálíme olej a na mírném ohni na dolatova osmahneme nadrobno nakrájený česnek. Poté plamen zesílíme na maximum, vložíme maso a restujeme cca 2 minuty. Odhrneme jej ke kraji pánve, doprostřed rozklepneme vejce, necháme mírně ztuhnout a smícháme s osmaženým masem.
- 3Přisypeme uvařenou rýži a důkladně promícháme. Seškrábneme i usazeniny ze dna woku. Přidáme nahrubo pokrájenou brokolici, tmavou i světlou sójovou omáčku, ochutíme cukrem a rybí omáčkou a za stálého míchání cca 2 minuty orestujeme.
- 4Směs opepříme, rozdělíme do misek a ihned podáváme a chilli omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.