Smažená jasmínová rýže s hovězím masem a brokolicí

40 min.
Thajsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
314 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
7 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso očistíme a nakrájíme ostrým nožem na tenké proužky.
  • 2
    Ve woku rozpálíme olej a na mírném ohni na dolatova osmahneme nadrobno nakrájený česnek. Poté plamen zesílíme na maximum, vložíme maso a restujeme cca 2 minuty. Odhrneme jej ke kraji pánve, doprostřed rozklepneme vejce, necháme mírně ztuhnout a smícháme s osmaženým masem.
  • 3
    Přisypeme uvařenou rýži a důkladně promícháme. Seškrábneme i usazeniny ze dna woku. Přidáme nahrubo pokrájenou brokolici, tmavou i světlou sójovou omáčku, ochutíme cukrem a rybí omáčkou a za stálého míchání cca 2 minuty orestujeme.
  • 4
    Směs opepříme, rozdělíme do misek a ihned podáváme a chilli omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.