Smažená játra s bylinkovým máslem
23 min.
Ingredience
- 600gramůJátra vepřová
- 80mililitrůOlej rostlinný
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžíceCitronová šťáva
- Na bylinkové máslo
- 80gramůMáslo čerstvé
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceBazalka
- 0,5lžíceCitronová šťáva
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžíceHořčice plnotučná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
528 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
42 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
73 mg
Cukr
41 mg
Postup přípravy
- 1Petrželovou nať a bazalku jemně nasekáme, játra odblaníme, nařízneme na několika místech po obvodu a naklepeme.
- 2Na rozpáleném oleji játra po obou stranách osmažíme.
- 3Servírujeme osolené a opepřené na nahřátých talířích s kopečkem bylinkového másla a zakapané citronovou šťávou.
- 4Bylinkové máslo připravíme utřením změklého másla se solí, hořčicí, bylinkami a citronovou šťávou. Máslo necháme pod fólií v chladničce alespoň půl hodiny ztuhnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.