Smažená kachna s kedlubnami
85 min.
Ingredience
- 20gramůSlanina vepřová
- 1500gramůKachna mražená
- 60gramůCibule perlová
- 600gramůKedlubna
- 6gramůCukr moučkový
- 12gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 60mililitrůVíno bílé
- 500mililitrůVývar slepičí
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1489 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
135 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Cibuli a kedlubny oloupeme a vykrájíme na velikost vlašských ořechů.
- 2Kachnu osolíme, opepříme a poklademe slaninou.
- 3Polovinu másla rozehřejeme a kachnu na něm osmažíme ze všech stran.
- 4Poté přiklopíme poklicí a dusíme 25 minut.
- 5Rozehřejeme zbytek másla a přidáme cibuli.
- 6Kedlubny povaříme 5 minut ve vroucí vodě.
- 7Poté přidáme k cibuli a osmahneme dozlatova, Posypeme cukrem a zaprášíme moukou.
- 8Podlijeme vínem a vývarem.
- 9Přimícháme nasekané bylinky a česnek.
- 10Vaříme 20 minut.
- 11Maso servírujeme s vařenou zeleninou, přelité omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.