Smažená kachní prsa s čočkou
55 min.
Ingredience
- 800gramůČočka sterilovaná
- 4kusyCibulka jarní
- 1kusJablka
- 3lžíceProtlak rajčatový
- 150gramůZakysaná smetana
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaMuškátový oříšek
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1kusKachní prsa
- 2lžíceOcet kvasný lihový
- 5lžicOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
469 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
18 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
17 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Čočku propláchneme studenou vodou a necháme v sítu okapat, jarní cibulky omyjeme, nakrájíme na kolečka. Jablko opláchneme, oloupeme, rozčtvrtíme, zbavíme jádřinců, dužninu nakrájíme na kousky.
- 2V pánvi rozehřejeme lžíci oleje, osmahneme na něm nejdříve nakrájenou cibulku, poté přidáme jablka, zamícháme a směs krátce podusíme.
- 3Do pánve vmícháme rajčatový protlak, zakysanou smetanu, přisypeme čočku, dochutíme muškátovým oříškem, skořicí, pepřem a solí, pod pokličkou 5 minut dusíme. Během dušení občas promícháme, uvařenou čočku ještě dochutíme octem a solí.
- 4Kachní prsa omyjeme, osušíme, kůži nařízneme ostrým nožem do mřížky, maso opepříme a osolíme. Ve druhé pánvi rozehřejeme zbylý olej a kachní prsa na něm smažíme (kůží nahoru) na středním ohni 15 minut. Potom maso obrátíme, dalších 15 minut ho smažíme položené kůží dolů. Usmažená prsíčka nakrájíme na plátky.
- 5Čočku rozdělíme na servírovací talíře, na ni rozložíme nakrájené plátky do zlatova usmaženého kachního masa a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.