Smažená kachní prsa s čočkou

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
469 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
18 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
17 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čočku propláchneme studenou vodou a necháme v sítu okapat, jarní cibulky omyjeme, nakrájíme na kolečka. Jablko opláchneme, oloupeme, rozčtvrtíme, zbavíme jádřinců, dužninu nakrájíme na kousky.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme lžíci oleje, osmahneme na něm nejdříve nakrájenou cibulku, poté přidáme jablka, zamícháme a směs krátce podusíme.
  • 3
    Do pánve vmícháme rajčatový protlak, zakysanou smetanu, přisypeme čočku, dochutíme muškátovým oříškem, skořicí, pepřem a solí, pod pokličkou 5 minut dusíme. Během dušení občas promícháme, uvařenou čočku ještě dochutíme octem a solí.
  • 4
    Kachní prsa omyjeme, osušíme, kůži nařízneme ostrým nožem do mřížky, maso opepříme a osolíme. Ve druhé pánvi rozehřejeme zbylý olej a kachní prsa na něm smažíme (kůží nahoru) na středním ohni 15 minut. Potom maso obrátíme, dalších 15 minut ho smažíme položené kůží dolů. Usmažená prsíčka nakrájíme na plátky.
  • 5
    Čočku rozdělíme na servírovací talíře, na ni rozložíme nakrájené plátky do zlatova usmaženého kachního masa a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.