Smažená kapustové kuličky
23 min.
Ingredience
- 400gramůKapusta hlávková
- 2litryVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 2kusyVejce slepičí
- 200gramůStrouhanka
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2decilitryOlej sójový
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
674 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
55 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Hlávkovou kapustu ostrým velkým nožem nasekáme, vložíme ji do hrnce s vařící osolenou vodou, povaříme ji přibližně 5 minut. Kapustu scedíme, necháme vychladnout, vymačkáme z ní vodu, dáme ji do misky, přisypeme mouku, osolíme, opepříme, rozklepneme celé vejce a rukama tvarujeme malé kuličky - jednohubky, které obalíme ve strouhance.
- 2Nastavíme fritovací hrnec na nižší teplotu, připravené kapustové kuličky pokládáme do síťky, kterou ponoříme do rozpáleného oleje a smažíme přibližně 3 minuty dozlatova.
- 3Hotové kuličky pokládáme na mělké talíře, které položíme na stůl a nabízíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.