Smažená kapustové kuličky

23 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
674 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
55 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hlávkovou kapustu ostrým velkým nožem nasekáme, vložíme ji do hrnce s vařící osolenou vodou, povaříme ji přibližně 5 minut. Kapustu scedíme, necháme vychladnout, vymačkáme z ní vodu, dáme ji do misky, přisypeme mouku, osolíme, opepříme, rozklepneme celé vejce a rukama tvarujeme malé kuličky - jednohubky, které obalíme ve strouhance.
  • 2
    Nastavíme fritovací hrnec na nižší teplotu, připravené kapustové kuličky pokládáme do síťky, kterou ponoříme do rozpáleného oleje a smažíme přibližně 3 minuty dozlatova.
  • 3
    Hotové kuličky pokládáme na mělké talíře, které položíme na stůl a nabízíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.