Smažená kedlubna po vídeňsku

35 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
638 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
43 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kedlubny oloupeme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Ve vroucí osolené vodě je povaříme asi 2 minuty, vyjmeme a necháme okapat. Osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou.
  • 2
    Na talíř dáme mouku. V hlubokém talíři rozšleháme vejce a na třetí talíř vysypeme strouhanku.
  • 3
    Na pánvi rozpálíme olej. Kedlubnové řízky postupně obalíme v mouce, vajíčku a ve strouhance, na rozpáleném oleji je z obou stran osmažíme dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.