Smažená kedlubna po vídeňsku
35 min.

Ingredience
- 600gramůKedlubna
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 200gramůStrouhanka
- 2kusyVejce slepičí
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1litrVoda pitná
- 150mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
638 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
43 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Kedlubny oloupeme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Ve vroucí osolené vodě je povaříme asi 2 minuty, vyjmeme a necháme okapat. Osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou.
- 2Na talíř dáme mouku. V hlubokém talíři rozšleháme vejce a na třetí talíř vysypeme strouhanku.
- 3Na pánvi rozpálíme olej. Kedlubnové řízky postupně obalíme v mouce, vajíčku a ve strouhance, na rozpáleném oleji je z obou stran osmažíme dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.