Smažená krkovička s jemnou hrachovou kaší
25 min.
Ingredience
- 600gramůVepřová krkovička
- 1lžíceHořčice
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCibule
- 450gramůHrášek
- 1litrVývar zeleninový
- 2lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
717 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
49 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
9 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. V hrnci rozehřejeme 1 lžíci másla a na něm nakrájenou cibuli krátce osmažíme, pak přilijeme vývar, přisypeme hrášek a přikryté pokličkou dusíme na mírném ohni 10 minut. Měkký hrášek slijeme a necháme v sítu okapat, potom rozmixujeme se smetanou, opepříme a osolíme.
- 2Vepřovou krkovičku rozkrájíme na plátky, které omyjeme a osušíme, potřeme hořčicí a podle chuti opepříme a osolíme. V pánvi rozehřejeme olej a zbylé máslo, porce masa na něm prudce osmahneme z obou stran a pak pomalu 5 minut z každé strany dosmažíme.
- 3Smaženou krkovičku podáváme s hrachovou kaší.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.