Smažená krkovička s jemnou hrachovou kaší

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
717 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
49 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
9 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. V hrnci rozehřejeme 1 lžíci másla a na něm nakrájenou cibuli krátce osmažíme, pak přilijeme vývar, přisypeme hrášek a přikryté pokličkou dusíme na mírném ohni 10 minut. Měkký hrášek slijeme a necháme v sítu okapat, potom rozmixujeme se smetanou, opepříme a osolíme.
  • 2
    Vepřovou krkovičku rozkrájíme na plátky, které omyjeme a osušíme, potřeme hořčicí a podle chuti opepříme a osolíme. V pánvi rozehřejeme olej a zbylé máslo, porce masa na něm prudce osmahneme z obou stran a pak pomalu 5 minut z každé strany dosmažíme.
  • 3
    Smaženou krkovičku podáváme s hrachovou kaší.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.